Guillem Export i Frutas Tono creen un gegant citrícola que gestionarà 200 milions de quilos de cítrics

El sector viu des de fa uns anys un procés de concentració empresarial

Cítrics, en arxiu
Camp de taronges, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els grups Guillem Export i Frutas Tono han aconseguit un acord per a fusionar els seus negocis de producció i comercialització de cítrics, donant lloc a un nou grup que gestionarà més de 200 milions de quilos i que tindrà presència en més de 25 països, segons han informat aquest dilluns les dues empreses en un comunicat conjunt.

Les famílies fundadores Guillem i Vercher, ambdues originàries de la Comunitat Valenciana, compartiran les responsabilitats de gestió, segons un comunicat conjunt. Amb més de 70 anys d'història en el sector cítric, amb aquest pas creen un grup familiar que els permetrà desenvolupar economies d'escala i una major integració vertical en tota la cadena de valor, amb més de 3.000 hectàrees de producció pròpia i una àmplia cartera de varietats de taronja, mandarina, aranja i llima.

Aquesta unió de capacitats, amb un alt percentatge de producció a la Comunitat Valenciana, però alhora diversificada en zones com Sevilla o Tarragona, permetrà a Guillem Export i Frutas Tono comptar amb prop de 100 milions de quilos de producció pròpia, entorn del 50% del volum conjunt que ja transaccionen com a majoristes.

Després de la signatura de l'acord, Fernando Guillem, president de Guillem Export, ha declarat que aquesta operació és "clau” per a avançar en l'estratègia de creixement executada en els últims anys, després de la integració de la branca comercial de Frutas Romu, l'adquisició de Mugui (Guillem Muñoz) i ara la fusió amb Frutas Tono.

Per part seua, Antonio Vercher, president de Frutas Tono, ha afirmat que totes dues famílies agraeixen als seus clients i a la plantilla el suport per a continuar creixent i consolidant-se com un grup de referència en el sector. La nova estructura permetrà una millor aproximació als clients, ampliant i millorant el servei i la qualitat durant els dotze mesos de l'any, aspectes en els quals totes dues companyies han anat avançant en els últims anys.

Més de 2.700 treballadors

Guillem Export, amb seu a Xeresa (Safor), ja és un dels principals especialistes en la producció i distribució de cítrics, amb la integració vertical de tota la cadena de valor, des del camp fins al consumidor final. Gestiona prop de 130 milions de quilos anuals i compta amb una plantilla de 1.200 empleats. Pel que fa a Frutas Tono, és un referent en el cultiu i comercialització de cítrics a l'engròs. Té seu a Benifairó (Camp de Morvedre), cultiva 1.000 hectàrees pròpies, comercialitzant en les seues instal·lacions. Maneja una plantilla de 1.500 persones i ha ampliat l'activitat internacional a la Xina.

El sector viu des de fa uns anys un procés de concentració empresarial. El passat abril, les empreses Torres i Llusar, que es van fusionar dos anys abans, van crear Iberian Premium Fruits, com a marca paraigua del grup agrari.

També et pot interessar

stats