Gual assegura que traslladar Caixabank a València és la millor solució

Caixabank s'ha reivindicat davant els seus accionistes després que el 2017 haja obtingut 1.684 milions de beneficis.

El president de Caixabank, Jordi Gual, intervé en la Junta d'Accionistes
El president de Caixabank, Jordi Gual, intervé en la Junta d'Accionistes / Manuel Bruque (EFE)

Caixabank s'ha reivindicat davant els seus accionistes després que el 2017 el banc haja obtingut uns beneficis de 1.684 milions d'euros, un 61% més que en l'exercici anterior. La Junta General d'Accionistes, que s'ha celebrat per primera vegada a la ciutat de València ha congregat al voltant d'un centenar d'inversors, molts menys del que ha sigut habitual en juntes anteriors. Tot i això, el capital representat era del 63,6%. En la primera intervenció, el president de l'entitat, Jordi Gual, ha justificat l'acord del Consell d'Administració del banc de traslladar la seu social de Barcelona a València. Gual ha explicat que amb aquesta decisió: "es va protegir la seguretat jurídica i es va eliminar qualsevol dubte de la permanència de l'entitat dins de la zona euro. Era la millor decisió possible".

Dels guanys del grup, Caixabank ha generat a Espanya 1.508 milions i la resta correspon a l'aportació del banc portugués BPI, adquirit al febrer de 2017. Els ingressos totals han augmentat un 5,1%, fins als 8.222 milions, una pujada generada en el negoci típic: marge d'interessos, comissions i assegurances. Gual ha remarcat que, a pesar de les difícils tensions viscudes a Catalunya, el banc ha ampliat el seu lideratge en banca minorista i ha millorat la seua fortalesa comercial i solidesa financera. El president de l'entitat ha insistit: "Caixabank no canviarà el seu compromís amb un model de banca socialment responsable que genera valor a llarg termini per als seus accionistes".

Prioritats per al 2018

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha explicat que els interessos del banc per a enguany passen per reforçar la vinculació amb els clients, liderar la transformació digital i impulsar el creixement del negoci a Portugal, a més de reduir els actius problemàtics. Caixabank espera obtindre una rendibilitat superior al 9%. En relació amb el pla estratègic 2015-2018, l'entitat ha mostrat la seua satisfacció pels progressos aconseguits que, segons afirmen, han convertit el banc en l'entitat de referència a Espanya i Portugal amb 15,7 milions de clients i 350.000 milions d'euros en recursos. Els sindicats CCOO i UGT, que han intervingut en nom d'els empleats accionistes, han criticat les condicions laborals de l'entitat i han denunciat pressions als treballadors sense rebre a canvi millores laborals. 

També et pot interessar

stats