El grup Ferrero es queda amb el control de l'antiga Avidesa

Ice Cream Factory Comaker, ubicada a Alzira, és l'empresa que més gelats fabrica a Espanya.

Ice Cream Factory Comaker, ubicada a Alzira, és l'empresa que més gelats fabrica a Espanya
Ice Cream Factory Comaker, ubicada a Alzira, és l'empresa que més gelats fabrica a Espanya / ICFC

El grup Ferrero ha arribat a un acord per a adquirir una participació "majoritària" del fabricant de gelats més gran d'Espanya, Ice Cream Factory Comaker (ICFC), amb seu a Alzira (Ribera Alta) i especialitzat a produir per a marques blanques. ICFC és l'heredera de l'antiga i emblemàtica Avidesa, que va desaparéixer després de la mort del fundador, Luis Suñer.

En un comunicat, el grup Ferrero, d'origen italià i propietari de marques com Nutella, Kinder o Ferrero Rocher, ha precisat que la família Lamsfus "seguirà sent accionista" de la firma gelatera i, de fet, Guillermo Lamsfus Bravo es mantindrà al capdavant del negoci com a director general.

Des de la companyia compradora no han facilitat ni l'import ni el percentatge exacte adquirit a través de l'operació, i s'han limitat a assenyalar que preveuen tancar-la "a principis del juliol de 2019", una vegada dispose de les corresponents autoritzacions per part dels organismes reguladors.

Els responsables de Ferrero han apuntat que la decisió de quedar-se amb el control de la gelatera s'emmarca dins de la seua estratègia de buscar "noves oportunitats en diferents categories de productes".

Un negoci exportador

ICFC, amb seu a Alzira, factura prop de 125 milions d'euros a l'any, el 65% procedeix de l’activitat internacional de l’empresa, i produeix més de 600 milions de gelats, segons les estimacions que va fer públiques en 2018.

A més, té dues fàbriques, que ocupa 700 persones, i ven els seus productes en 15 països.

ICFC va nàixer en 2003, després que el fundador, Guillermo Lamsfus, adquirira a Nestlé les instal·lacions d'Avidesa, de la qual era director general.

Fabricar gelats per a les marques blanques dels supermercats ha sigut la base de l'estratègia de la companyia, el màxim accionista de la qual des del 2010 ha sigut el fons Portobello, que té el 70% del capital.

També et pot interessar

stats