El grup Dia tancarà el centre logístic de Manises, amb 85 comiats

Els sindicats assenyalen la mala gestió de l'empresa com a responsable de l'ERO.

VÍDEO | El grup Dia tancarà el centre logístic de Manises, amb 85 comiats

El grup Dia comença a donar dades de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 2.064 persones a tot el territori espanyol. De moment, ha anunciat el tancament dels magatzems productius de Manises (València), Oviedo (Astúries) i Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona). Les retallades, però, afectaran també les oficines i els supermercats, tot i que encara no es coneix de quina manera. 

Al centre logístic de Manises 85 persones es quedaran sense faena. Es tracta de treballadors i treballadores que, en molts casos, porten més de 20 anys en l'empresa, i que ara busquen un acord per a revertir aquesta situació. 

Segons Esther Huerta, presidenta del comité d'empresa de la plataforma logística situada a l'Horta, "els treballadors estan disposats a parlar tantes vegades com siga necessari per a garantir-ne l'ocupació". De moment només s'ha fet una reunió per a constituir la mesa negociadora en què se'ls va comunicar el tancament de les plataformes. Demà, els treballadors faran dos assemblees en les quals decidiran quines seran les actuacions que desplegaran a partir d'ara.

FETICO, el sindicat majoritari del sector del comerç a València, apunta a l'administració del grup Dia com a responsable."Una mala gestió per part de l'empresa, amb ocultació de documents, poca inversió en les botigues i menys inversió en capital humà és el que ha portat a esta situació", han sigut les paraules del secretari general, Enrique Salorio.

El tancament d'esta plataforma afectarà uns 130 establiments. Els magatzems productius més pròxims d’on s’abastiran a partir d’ara seran els d'Oriola i Sabadell. 

També et pot interessar

stats