El grup Anecoop eleva la facturació un 6,6%, fins a 966 milions d'euros el 2020

La major cooperativa de segon grau d'Espanya, que aglutina a 72 cooperatives, destaca l'increment en la venda de cítrics, fruites i vins

Una imatge d'un camp de cítrics
Una imatge d'un camp de cítrics

Anecoop, la major cooperativa de segon grau d'Espanya, ha presentat aquest dijous en assemblea general als socis uns resultats "històrics". Els responsables d'Anecoop han presentat una facturació "rècord" de 770,5 milions d'euros, que suposen un increment del 8% sobre 2019, i un volum de negoci consolidat entre totes les empreses del grup que creix un 6,6%, fins als 966 milions d'euros. En el balanç s'ha remarcat que la pandèmia ha beneficiat el consum de fruites i hortalisses de proximitat.

El director general, Joan Mir, ha remarcat el valor estratègic del sector agroalimentari en l'economia espanyola, en afirmar que “ha hagut d'arribar aquesta pandèmia per a adonar-nos que necessitem un sector primari potent, diversificat i independent. I que això és una cosa estratègica per a un país. Espanya el té, i no podem permetre'ns el luxe de perdre'l”.

Durant l'any passat Anecoop va registrar un fort creixement en el negoci procedent dels cítrics, que ha augmentat un 11,3% a pesar d'haver baixat la comercialització en tones un 13%. També ha pujat la facturació del sector de fruites un 12%, en un repunt de les vendes del 10,3%, i el vi en un 7,8% més de negoci. La comercialització d'hortalisses ha pujat un 1,7%, però ha baixat en volum (2,6%).

Anecoop aglutina actualment a 72 cooperatives en tot Espanya i representa més de 25.000 llauradors. És el principal exportador espanyol de fruites i hortalisses. Anecoop exporta actualment a 81 països. Europa és la principal destinació de les seues exportacions amb França al capdavant, amb més de 181.000 tones comercialitzades. En segon lloc se situa destaca el mercat nacional amb 172.500 tones i en tercer lloc, Alemanya, amb més de 161.000 tones.

També et pot interessar

stats