El Gremi de Sucrers de la Comunitat Valenciana necessita mà d'obra

El col·lectiu llança un SOS perquè els forns tradicionals necessiten personal per a treballar i poder atendre la faena de Nadal, la seua temporada alta, i protegir el gremi més antic d'Europa

Falta mà d'obra als forns

L'escola del Gremi de Sucrers de la Comunitat Valenciana no cobreix tota la demanda de pastissers i pastisseres de la temporada de Nadal i necessita unes 1.500 persones a la Comunitat per cobrir les necessitats de personal. El Gremi més antic d'Europa demana ajuda a les administracions per a protegir el producte artesà.

Encara que formen estudiants que ixen amb faena segura i amb l'ànima de l'escola de matèria primera de qualitat, el sector a la Comunitat Valenciana necessita gent per a treballar a les pastisseries. Samuel Lee, cap de pastisseria del Forn San Antoni de Benaixeve, explica l'escassetat de personal "sobretot per l'horari, que és en cap de setmana i festius".

L'altre gran problema són les grans superfícies i l'elaboració industrial a preus assequibles en productes com el panettone. "Un producte que l'elabores en 48-72 hores, no pots, és impossible que tinga un preu de sis euros. Això és un gran intrusisme laboral".

Tot i això, l'Escola del Gremi de Sucrers fa ple d'alumnat cada any i, fins i tot, té llista d'espera de tot el món.

També et pot interessar

stats