Les grans fortunes d’Espanya són encara més riques

El propietari de Mercadona, Juan Roig, baixa a la cinquena posició en la llista dels 100 més rics, on hi ha cinc valencians.

D'esquerra a dreta, Hortensia Herrero i Juan Roig, Fernando Roig i Adolfo Utor
D'esquerra a dreta, Hortensia Herrero i Juan Roig, Fernando Roig i Adolfo Utor / À Punt NTC

Les 100 majors fortunes d’Espanya acumulen 148.200 milions d’euros i són 1.500 milions d’euros més riques que fa un any, un 1% més, segons la llista anual de la revista Forbes

El propietari d’Inditex, Amancio Ortega repeteix, com l’espanyol més ric amb una fortuna de 63.000 milions –5.000 milions més que fa un any– és a dir, prop de quatre vegades el pressupost de la Generalitat per a 2020. 

En segona posició figura la seua filla, Sandra Ortega, que ha guanyat 4.000 milions en un any i atresora una fortuna de 6.000 milions. Completen el rànquing el president de Ferrovial, Rafael del Pino (4.100), el president d’Iberostar, Miguel Fluxá, i el valencià Juan Roig, accionista majoritari de Mercadona, que baixa de la tercera a la cinquena posició amb 2.700 milions, un miler menys que fa un any. 

Aquestes cinc primeres fortunes espanyoles sumen 78.800 milions d’euros, el 50,3% del total de la llista de les cent persones més riques segons la publicació. Les estimacions i les posicions però difereixen lleugerament d’altres rànquings econòmics, com el que a principi d’any publicava el diari El Mundo. 

Cinc valencians entre els 100 espanyols més rics

La persona següent més rica de la Comunitat Valenciana és Hortensia Herrero, la dona de Juan Roig i propietària del 27% de les accions de Mercadona, que figura en la posició 12 de la llista. Un altre germà Roig, Fernando, propietari de la taulellera Pamesa i del Villareal CF, figura com el tercer valencià més ric, amb 900 milions, en el lloc 31 del rànquing. Fins al lloc 88 i 90 de la llista no trobem els altres valencians. Es tracta, respectivament d’Adolfo Utor, el president de la naviliera de Dénia Baleària, i d’Asunción Manzanet Costa, de Porcelanosa, en tots dos casos, amb una fortuna estimada de 300 milions.

De les 100 majors fortunes espanyoles, 26 corresponen a dones, que acumulen més de 9.000 milions d’euros. En les primeres posicions, a més de Sandra Ortega (lloc 2) hi ha Alicia Koplowitz, de FCC (lloc 8); María del Pino Calvo-Sotelo, filla del fundador de Ferrovial (10) i Sol Daurella (11), que presideix Coca-Cola European Partners. 

Julio Iglesias, el ‘rara avis’ del rànquing

Julio Iglesias és l’únic espanyol que apareix en aquesta edició de la llista que no es dedica exclusivament al món empresarial. Ostenta una fortuna de 800 milions d’euros que el situen en el lloc 37, tres per sota de l’edició de 2018, on ocupava el número 34, amb 50 milions més.

També et pot interessar

stats