La granissolada de dimarts danya hortalisses, cítrics, ametlers, olivar, vinya i caqui

Un total de 3.000 hectàrees de les comarques del nord i del centre de la Comunitat Valenciana són les més afectades

Una imatge del graníssol que va caure ahir en diverses comarques de la Comunitat Valenciana
Graníssol que va caure ahir en diverses comarques / Unió de Llauradors

El camp torna a patir els fenòmens meteorològics. La granissolada que aquest dimarts de vesprada va caure de forma inesperada a la Comunitat Valenciana va causar danys en 3.000 hectàrees de les províncies de Castelló i València. Els cultius més afectats són hortalisses, cítrics, ametlers, olivar, vinya i caqui. La Unió de Llauradors estima que la granissolada ha provocat danys de dos milions d'euros.

La zona més afectada va ser el Camp de Túria i els Serrans, i és a Llíria on més danys s'observen. La grandària de la pedra a l'inici de la tempesta ha deixat el terra cobert de fulles i ha provocat danys en els arbres que tindrà repercussions, com a mínim, l'any que ve. També va quedar afectada la zona entre la Safor i la Ribera Baixa. Cullera, Xeraco i Tavernes de la Valldigna són els municipis més afectats en aquesta zona. I tampoc es va lliurar del graníssol la comarca d'Utiel-Requena, encara que els danys són de menor importància.

La Unió ha anunciat en un comunicat que sol·licitarà mesures urgents per a les persones afectades, entre altres, la concessió d'ajudes, el repartiment gratuït de producte fungicida per a cicatritzar els danys, el peritatge urgent dels danys coberts per l'assegurança, la reducció del mòdul de l'IRPF, la condonació de l'IBI de les parcel·les cultivades i construccions que es troben ací o la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any, l'establiment de préstecs amb interés subvencionat.

També et pot interessar

stats