El graníssol del cap de setmana causa danys de fins a 9 milions al camp valencià

Collites de caqui o de cítrics a l’Horta Sud, així com d’hortalisses, s’emporten la pitjor part.

Un camp, després del graníssol d'ahir. | Unió de Llauradors
Un camp, després del graníssol d'ahir. | Unió de Llauradors
11 de maig 2020 - 15:40

La tempesta de graníssol va descarregar amb gran intensitat durant la matinada del dissabte al diumenge i va ocasionar importants danys sobre cultius i infraestructures agràries. Les principals organitzacions agràries han fet les primeres estimacions dels danys. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), estima que el graníssol va afectar greument una franja superior a les 4.000 hectàrees de cultiu en els termes de Picassent, Alcàsser, Llombai i Catadau. I la Unió de Llauradors i Ramaders xifra la superfície afectada en 6.000 hectàrees i el dany econòmic en 9 milions d’euros.

La Unió de Llauradors ha detallat que a les comarques de València és on s’han registrat les majors pèrdues amb 6,5 milions d’euros, seguides per la de Castelló amb 2,5 milions, i en les d’Alacant els danys arriben a uns 3.000 euros. Per nombre d’hectàrees afectades, és a Castelló on n’hi ha més, amb 3.300; 2.700 a la de València, i a penes 24 a Alacant. El 66% dels danys s’ha donat en el cultiu dels cítrics, el 15% en caqui i el 6% en ametler, encara que també hi ha en fruita d’estiu i hortalisses, i altres.

Tant AVA com La Unió han demanat a Agroseguro que agilitze les peritacions dels danys per tal d’alleujar les pèrdues del sector agrari, i han tornat a animar als llauradors a assegurar les collites per a les inclemències meteorològiques.

També et pot interessar

stats