El granís danya més de 18.000 hectàrees d’Utiel-Requena, sobretot vinya

Les organitzacions agràries xifren en més de 19 milions d'euros les pèrdues ocasionades.

Granís caigut a la zona d’Utiel-Requena, aquest passat cap de setmana

El granís caigut a la zona d’Utiel-Requena ha afectat unes 18.300 hectàrees de cultius, sobretot vinya, que en alguns punts ha quedat afectada en la seua totalitat, segons les primeres avaluacions de les principals organitzacions agràries. L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) ha xifrat en més de 19 milions d'euros les pèrdues ocasionades.

La pedra ha afectat els termes de Venta del Moro i Caudete de las Fuentes, i a altres cultius, a més de la vinya, com ara l’ametler, l’olivera i els cereals, segons ha explicat Luis Javier Navarro, des de la Unió de Llauradors.

Des de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), han concretat que les zones afectades han abraçat entre Requena i el llogaret de San Antonio, amb danys en el 40% o 50% dels cultius, i a la zona que hi ha entre Venta del Moro i Casas Ibáñez (Albacete), on són més elevats, entre el 80% i el 100%.

Segons Fernando López, agricultor d’AVA, hi ha “molts milers d’hectàrees” afectades, però no han pogut arribar als cultius perquè els camins estan enfangats, i encara caldrà determinar l’abast dels danys i l’evolució d’aquests.

També et pot interessar

stats