Govern, sindicats i patronal es tornen a reunir per a acordar la nova pròrroga dels ERTO

Una de les mesures sobre la taula és mantindre la quantia de la prestació en el 70% de la base reguladora.

La ministra de Treball, Yolanda Diaz, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, durant la reunió dels ERTO del passat divendres.
La ministra de Treball, Yolanda Diaz, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, durant la reunió dels ERTO del passat divendres.

El govern espanyol, sindicats i patronal es tornen a reunir després de no haver arribat a un acord aquest divendres per a la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major més enllà del 30 de setembre. Les tres parts es van mostrar favorables a mantenir la quantia de la prestació en el 70% de la base reguladora, evitant que es reduïsca fins al 50% passats 180 dies. No obstant això, l'objectiu principal és no esgotar els terminis inclosos, tal com va passar en les dues ocasions anteriors.

Segons l'objectiu marcat, amb la nova pròrroga, les empreses amb més dificultats pagaran menys cotitzacions a la Seguretat Social per aquells treballadors que encara no s'hagen incorporat a la seua activitat, fet que, asseguren, evitaria una fallida.

Actualment, encara hi ha unes 790.000 persones incloses en un ERTO de força major i la patronal CEOE ha demanat que s'amplien, com a mínim, fins a Setmana Santa o juny. Segons la ministra de Treball, Yolanda Díaz, els expedients de regulació temporal d'ocupació han permés salvar, en temps de pandèmia, més de mig milió d'empreses sense deixar desprotegits tres milions de treballadors i treballadores.

També et pot interessar

stats