El govern rebaixa fins al 6,5% la previsió de creixement del PIB per a enguany

Nadia Calviño ha elevat al 7% l’estimació per al 2022 i ha fixat la taxa d'atur en el 15,2% per al 2021, per sota del 16,9% previst anteriorment.

Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics
Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics / Eduardo Parra (Europa Press)

El govern estatal ha retallat set dècimes la previsió de creixement del PIB per a enguany, fins al 6,5%, a conseqüència de l'alentiment de l'economia en el primer trimestre per la tercera ona del Covid, però ha elevat al 7% l'estimació per a 2022.

Així ho ha traslladat la vicepresidenta segona i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en la roda de premsa per a informar de l'actualització del quadre macroeconòmic que Espanya enviarà a Brussel·les aquest mateix mes juntament amb el pla d'estabilitat.

La ministra ha indicat que la recuperació es retarda un trimestre, si bé el saldo conjunt de tots dos anys (2021-2022) es manté, i es confirma el patró de 'V' asimètrica. "Es tracta d'una previsió prudent i molt alineada amb els pronòstics dels analistes nacionals i internacionals", ha afirmat la ministra, que ha fixat la taxa d'atur en el 15,2% per a enguany, per sota del 16,9% previst anteriorment

També et pot interessar

stats