El govern proposarà Hernández de Cos com a governador del Banc d'Espanya

El govern ha primat "la professionalitat, la independència i el mèrit del candidat".

Pablo Hernández de Cos, actual director general d'Economia i Estadística d'aquest organisme | EFE
Pablo Hernández de Cos, actual director general d'Economia i Estadística d'aquest organisme | EFE

El ministre d'Economia, Román Escolano, proposarà aquest dimarts com a governador del Banc d'Espanya Pablo Hernández de Cos, actual director general d'Economia i Estadística d'aquest organisme.

Hernández de Cos substituirà Luis María Linde, que després de sis anys al capdavant de la institució, finalitzarà el seu mandat l'11 de juny.

Fonts del Ministeri d’Economia han destacat que es tracta d’un excel·lent candidat per la seua gran capacitació tècnica, en particular en assumptes bancaris i monetaris, la seua independència política i l'experiència i prestigi en el Banc d'Espanya i en el Banc Central Europeu".

La voluntat del govern és fer un nomenament basat en "la professionalitat, la independència i el mèrit del candidat", unes condicions que queden recollides en el currículum i la trajectòria d'Hernández de Cos, han afegit.

Tradicionalment el PP i el PSOE arribaven a un acord a l'hora de renovar la cúpula del Banc d'Espanya, però la crisi de govern després de la moció de censura presentada pel PSOE inclinava la balança cap a un perfil clarament tècnic, i no polític, com a successor de Linde al capdavant del Banc d'Espanya.

El ministre d'Economia, Román Escolano, compareixerà a petició pròpia en la Comissió d'Economia del Congrés per a exposar els motius d'aquesta elecció, amb el vistiplau del president del govern, Mariano Rajoy, com a pas previ per al seu nomenament per part del rei.

Després serà previsiblement el nou governador qui propose el seu "número dos" en la institució, ja que la intenció de l'actual sotsgovernador, Javier Alonso, era liquidar el seu mandat amb l'eixida de Luis María Linde.

Encara que hi ha diversos noms en les travesses per al lloc de sotsgovernador, la directora general adjunta del Mecanisme Únic de Supervisió, Margarita Delgado, o la màxima responsable del pressupost europeu, Nadia Calviño, són les que tenen més opcions pels seus perfils igualment tècnics.

També et pot interessar

stats