El govern preveu que les pensions es revaloren al voltant d'un 4% l'any que ve

Aquesta dada està d'acord amb l'evolució de les dades d'inflació i segons l'escenari arreplegat en l'informe sobre projecció de despesa en pensions

Una pensionista trau diners del caixer
Una pensionista trau diners del caixer / Miguel AF (Shutterstock)

El govern preveu que les pensions es revaloren el 2024 al voltant del 4%, d'acord amb l'evolució de les dades d'inflació i segons l'escenari arreplegat en l'informe sobre projecció de despesa en pensions. En l'informe, publicat aquest dimarts pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, s'arreplega un escenari d'inflació del 4% per a enguany, per la qual cosa la pujada de pensions es mourà en aquesta forqueta.

Segons han explicat fonts de la Seguretat Social, l'increment, tenint en compte l'evolució de l'IPC, estarà en aquesta forqueta entre el 3,5%, el 4% i el 4,5%.

Després de l'última reforma, la revaloració de les pensions va quedar vinculada per llei a l'evolució mitjana de la inflació tenint en compte les dades de desembre de l'any anterior a novembre del vigent.

El govern preveu que la despesa neta en pensions, segons les mesures d'ingressos contemplades en la reforma, serà del 12,4% del PIB de mitjana anual en el període 2022-2050, amb això evita així activar el mecanisme corrector previst en l'últim paquet de mesures.

L'informe també arreplega dades sobre l'impacte d'algunes de les mesures contemplades en la reforma amb un augment de les jubilacions demorades, que ja suposen el 8,3% del total, o un descens de les anticipades. Els nous incentius i la demora han fet que l'edat efectiva de jubilació siga ja de 65 anys, han destacat des de la Seguretat Social.

També et pot interessar

stats