El govern marroquí obri als empresaris valencians un pla d'inversió de 400.000 milions d'euros

El Consell i el sector empresarial valencià volen augmentar els 1.000 milions que sumen les exportacions al Marroc.

Imatge de portada: Puig ha participat aquest dimarts en un acte de la Confederació d'Empresaris del Marroc a Casablanca

El govern marroquí ha presentat al cap del Consell i als empresaris de la Comunitat Valenciana un pla d'inversió a llarg termini, de 400.000 milions d'euros, per a participar en el desenvolupament d'infraestructures en el país veí. Un pla que obriria oportunitats d'expansió per a empreses de construcció o de gestió hídrica, entre altres sectors. 

Així s'ha posat de manifest en la cimera empresarial entre el cap del Consell i sector empresarial valencià amb la patronal del Marroc, que té com a objeticu millorar les relacions comercials i obrir nous negocis. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat als empresaris marroquins que associar-se amb la Comunitat Valenciana és fer-ho amb "la regió industrial espanyola que més va créixer en 2019" i amb una comunitat que ha liderat la creació d'ocupació espanyola en els últims cinc anys. A més, ha indicat que es tracta d'una economia diversificada, amb sectors com ara l'automòbil, el taulell, la indústria, l'agroalimentació, el tèxtil o el calcer, però també el turisme o el transport i la logística.

Així, ha oferit la col·laboració valenciana per a potenciar les relacions comercials i augmentar els 1.000 milions d'euros que sumen les exportacions valencianes al Marroc i que "no reflecteixen l'autèntic potencial que existeix entre tots dos".

El cap del Consell ha participat aquest dimarts en un acte de la Confederació d'Empresaris del Marroc (CGEM) a Casablanca, al costat de la delegació valenciana que integra la missió comercial i institucional, i del president del Consell Econòmic del Marroc, Salaheddine Kadmiri.

El Marroc es fixa en la Comunitat Valenciana

Kadmiri ha ressaltat que la Comunitat Valenciana és una "regió essencial" per a aquest país perquè és "el millor exemple desenvolupament integrat", en representar menys del 10% del PIB espanyol però més del 18% del PIB industrial.

També et pot interessar

stats