El govern invertirà 17 milions d'euros en l'accessibilitat ferroviària del port de Castelló

Fulgencio anuncia la tornada del servei de duana a partir de l'estiu.

El 80% dels cítrics que s'envien als Estats Units es fa a través del port de Castelló
El 80% dels cítrics que s'envien als Estats Units es fa a través del port de Castelló

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha anunciat en la seua visita al recinte portuari de Castelló la tornada del servei de duana a partir de l'estiu i una inversió de 17 milions d'euros per a millorar l'accessibilitat ferroviària del port de Castelló. Una infraestructura que serà clau per la dinamització de l'economia de les comarques castellonenques i per a la futura connexió amb el Corredor Mediterrani.

Fulgencio ha destacat l'aposta del govern per les infraestructures ferroviàries en el port de Castelló. Seran 7 milions d'euros per a 2019 i 10 milions d'euros per a 2020 que es destinaran al pont ferroviari de la dàrsena nord i la connexió ferroviària entre les dàrsenes.  D'altra banda, el delegat també s'ha referit a la licitació de la reforma de l'edifici de la duana del port de Castelló, per 360.000 euros. 

En 2018 s'han exportat pel port 53.700 tones de fruites i hortalisses

Port Castelló ha emés en 2018 a través del Lloc d'Inspecció Fronterera 1.037 certificats per a la importació de 34.773 tones de productes d'origen vegetal i 1.998 certificats que han facilitat l'exportació de més de 53.700 tones, principalment fruites i hortalisses, que suposen el 75% del volum de mercaderies exportades des de Castelló. El 80% dels cítrics que s'envien als Estats Units es fa a través del port de Castelló.

També et pot interessar

stats