El govern dels Estats Units demanda a Google per monopoli

El gegant tecnològic considera que aquest pas no ajudarà en res els consumidors.

El govern dels Estats Units demanda a Google per monopoli
El govern dels Estats Units demanda a Google per monopoli

El govern dels Estats Units i onze estats d'aquest país han interposat aquest dimarts una demanda contra Google per presumpte monopoli en els mercats d'anuncis i cerca en internet, després d'un any d'investigació, amb el qual obri un històric cas antimonopoli en el mercat digital. La decisió ha rebut una ràpida resposta del gegant tecnològic, que ha assegurat que la demanda conté "molts defectes i no farà res per a ajudar els consumidors".

"La gent usa Google perquè així ho trien, no perquè se'ls força o perquè no poden trobar alternatives", ha defensat en una entrada en el blog oficial de la companyia el vicepresident de l'empresa per a assumptes globals i cap del departament legal, Kent Walker. "Aquesta querella no farà res per a ajudar els consumidors. Al contrari, promourà de manera artificial cercadors alternatius de menor qualitat, incrementarà el preu dels telèfons i farà més complicat a la gent usar els serveis de cerca que desitgen", ha afegit.

El fiscal adjunt del Departament de Justícia, Jeffrey Rosen, ha explicat en roda de premsa telefònica que la demanda subratlla que Google sustenta el seu paper de "principal guardià d'accés" a internet a través d'"una xarxa il·legal d'acords exclusius que danya els competidors". Entre ells ha citat el pagament de milers de milions de dòlars a Apple per a situar el motor de cerca de Google com el bàsic en els seus telèfons iPhones, i la prohibició d'integrar motors de competidors mitjançant contractes especials.

El gegant tecnològic, subsidiària d'Alphabet i amb seu en Mountain View (Califòrnia), controla prop del 80% de les cerques en internet als Estats Units. La batalla legal podria prolongar-se durant anys, donat el gran múscul financer de la companyia, fundada en 1998 en Silicon Valley i que és una de les tecnològiques de referència que han creat el mercat digital global.

També et pot interessar

stats