El govern espanyol transferirà 3.000 milions a les autonomies per l'IVA de 2017

Hisenda preveu abonar 112.213 milions el 2022 en lliuraments a compte a les autonomies, un 6,3% més

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, aquest dimarts
La ministra d'Hisenda María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu / Efe

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha traslladat a les comunitats autònomes en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que el govern espanyol els transferirà vora 3.000 milions d'euros com a devolució de la liquidació de l'IVA de l'any 2017.

Al maig, el Tribunal Suprem va dictar dues sentències en les quals obligava l'Estat a retornar a la Junta de Castella i Lleó i la Xunta de Galícia una part de la liquidació de l'IVA. Ara, Montero ha anunciat que aprovarà una partida pressupostària l'any 2022 per a solucionar aquest perjuí econòmic.

Així mateix, la ministra d'Hisenda ha avançat que l'import dels lliuraments a compte que rebran l'any que ve les comunitats autònomes del sistema de finançament autonòmic arribarà als 112.213 milions, un 6,3% més que l'any anterior.

D'altra banda, el govern ha comunicat el repartiment de 13.486 milions de fons Covid a les autonomies per a l'any 2021. Els diners es distribuirà pel criteri de població ajustada, l'opció que, segons defensa Hisenda, van triar la majoria de comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats