El govern espanyol respondrà l'ofensiva aranzelària de Trump amb "totes les mesures legals" a l'abast

El ministre d'Agricultura viatjarà el dimecres a Brussel·les per a abordar la situació amb la Comissió Europea.

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

L'executiu central reacciona a la guerra comercial oberta pels Estats Units i avança que defendrà els interessos de les empreses espanyoles amb "claredat i fermesa". En un comunicat fet públic aquest divendres, la presidència del govern rebutja "enèrgicament" l'anunci dels augments aranzelaris que vol aplicar l'administració Trump als productes europeus, de fins a un 25%, i avisa que activarà "totes les mesures legals" a l'abast per a vetlar pels interessos espanyols.

El govern de Sánchez assegura que treballarà en "estreta coordinació" amb la Comissió Europea. De fet, el ministre d'Agricultura, Luis Planas, es desplaçarà el dimecres a Brussel·les per a analitzar la situació amb l'executiu europeu i debatre els passos a seguir.

Des de Moncloa confien que en les pròximes setmanes el govern de Donald Trump canviarà d'opinió i retirarà l'ofensiva aranzelària. El 14 d'octubre se celebrarà una reunió clau on Brussel·les i Washington han de negociar i, per tant, la llista de productes gravats pels aranzels encara podria canviar.

També et pot interessar

stats