El Govern espanyol respon a Brussel·les que els pressupostos implementen el major ajust des de 2013

La Comissió Europea va advertir el govern espanyol que podria incomplir l’objectiu de dèficit de 2019.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, després de signar el projecte de pressupostos
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, després de signar el projecte de pressupostos / Zipi (Efe)

El govern espanyol ha enviat una carta a la Comissió Europea en la qual es compromet a enviar més informació sobre el projecte de pressupostos de 2019 que va presentar dilluns passat per a dissipar els dubtes que la institució europea va traslladar en una altra missiva aquest divendres.

Segons informa El País, la carta informa que l'ajust que arreplega la proposta de pressupostos és el "major esforç estructural" que s'haurà implementat a Espanya des de 2013, és a dir, en els últims quatre anys del govern de Mariano Rajoy. A més, recorda que l’ajust del 0,4% del PIB està dins els marges de flexibilitat previstos en el Pacte d'estabilitat i creixement. 

En l’advertència de Brussel·les es recordava, però, que l’esforç quedava per sota del 0,65% del PIB que exigia la recomanació del Consell del 13 de juny del 2018.

La carta de l’executiu espanyol la signa el secretari general del Tresor i Política Financera, Carlos San Basilio. El document garanteix que el Ministeri d'Economia remetrà a Brussel·les tota la informació que requerisca, les dades sobre els avantprojectes d’incorporació de noves taxes presentades en el Consell de Ministres d’ahir divendres 19 d’octubre, i argumenta la viabilitat de la reducció de les sendes de dèficit i deute. A més, manifesta el compromís d’Espanya amb el Pacte d’estabilitat i creixement de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats