El govern espanyol prohibeix els acomiadaments durant la crisi de la Covid-19

A més, l'executiu no consentirà frau en la presentació d’expedients de regulació d'ocupació temporal.

VÍDEO | El govern espanyol prohibeix els acomiadaments durant la crisi de la Covid-19

El Govern d'Espanya ha decidit prohibir els acomiadaments durant la crisi del coronavirus, segons ha exposat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, després de la reunió del Consell de Ministres. Així, ha defés que l'executiu "no permetrà que s'aprofite la Covid-19 per a acomiadar" i que no es poden extingir els contractes temporals amb l'excusa de la crisi.

A més, la ministra ha advertit que no es consentirà frau en la presentació d'expedients de regulació d'ocupació temporal. Per això, es revisaran d'ofici tots els expedients que s'estan aprovant, i ha advertit que, si es detecten fraus, obligaran a tornar "fins a l´últim cèntim d'euro", fins i tot la prestació per desocupació del treballador afectat. A més, ha anunciat nous instruments perquè la Inspecció de Treball puga perseguir el frau.

Així mateix, el Consell de Ministres ha aprovat mesures per a simplificar la presentació d'ERTO i a agilitzar-ne els procediments. Al mateix temps, també es permet des d'ara que els cooperativistes puguen recórrer a aquests ajustos temporals per a fer front a la crisi.

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha emés un comunicat en què assenyala que comparteix amb el govern espanyol "la necessitat de mantindre l'ocupació", però considera que les mesures aprovades "tindran el resultat oposat", ja que "poden dur moltes empreses a processos concursals". La patronal valenciana ha assenyalat que "en cap cas els empresaris i empresàries no han sol·licitat mesures que faciliten els acomiadaments".

578 milions per a material sanitari

D’altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el govern espanyol ja ha tancat contractes per valor de 578 milions per adquirir material sanitari. D’aquesta manera, s’amplia la inversió inicial per a la compra d’aquest productes per a fer front a la pandèmia del coronavirus fins als 578.

L’objectiu de l’executiu, segons ha dit Illa, és adquirir tot el material necessari. A més ha recordat que s’està ampliant la producció nacional de material de protecció.

I per a evitar les crítiques, l’executiu informarà cada dia sobre el repartiment de material a nivell de comunitats autònomes. Illa ha assegurat que hui s’estan repartint un total de 7,4 milions de mascaretes.

Una Europa forta i unida davant la crisi

La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, ha centrat la seua intervenció a defendre la postura del govern espanyol davant la Unió Europea. “Ara més que mai es necessita una Europa forta”, ha dit, i ha confiat en un acord final sobre com afrontar a nivell econòmic aquesta crisi. Així, ha apostat per una Europa que treballe conjuntament per a protegir els ciutadans i també per a pensar en el futur, en la recuperació i en les inversions necessàries per a tornar a una economia en creixement.

Finalment, la ministra també ha anunciat que el president del govern, Pedro Sánchez, mantindrà diumenge que ve una trobada telemàtica amb els presidents autonòmics.

També et pot interessar

stats