El govern espanyol presenta un nou sistema de cotització flexible per a autònoms

Estableix 13 trams, amb una quota mínima de 184 euros i una màxima de 1.267 euros

La prestació extraordinària per a treballadors autònoms per cessament d'activitat es prorroga fins al 30 de setembre
Un establiment de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El Ministeri de Seguretat Social ha presentat una nova proposta per al sistema de cotització d'autònoms que planteja un sistema flexible de 13 trams, que van des de menys de 600 euros al mes fins a més de 4.050, i possibilitat de canviar fins a sis vegades a l'any.

El model estableix una quota mínima que frega els 184 al mes per a aquells treballadors autònoms amb ingressos per davall de 600 euros, al mateix temps que estableix una màxima de 1.267 euros mensuals per a aquells que ingressen més de 4.050 euros. En la proposta es manté la tarifa plana i es focalitza en les persones amb rendiments inferiors al SMI per a secundar-les en l'inici de la seua activitat.

Les quotes són progressives en relació amb els rendiments dels treballadors autònoms. El govern central proposa nou anys de transició per a l'adaptació al sistema, encara que cada tres anys s'avaluaria la situació.

El Ministeri estima que dos de cada tres autònoms veurien reduïdes les cotitzacions respecte al sistema actual. Segons els càlculs de Seguretat Social, els autònoms d'ingressos més baixos pagarien fins a 1.300 euros menys a l'any, mentre que els que tenen beneficis de 600 a 900 euros al mes, un col·lectiu molt nombrós, quasi 600 euros a l'any.

La nova estructura s'ajusta a un sistema de cotització per ingressos reals que tracta de revertir un "sistema injust" en el qual els treballadors amb rendiments inferiors paguen una quota similar a la d'uns altres amb rendiments superiors.

La flexibilitat del nou sistema, segons l'executiu, permetria que cada treballador adapte les seues cotitzacions en els moments de majors i menors beneficis. D'aquesta manera, els que cotitzarien més i, en conseqüència, rebrien més prestacions són en gran manera societaris, que també es beneficien de més deduccions.

La pròxima reunió per a seguir amb el diàleg sobre el sistema de cotització serà dilluns que ve.

També et pot interessar

stats