El govern espanyol es planteja reforçar la protecció de la ciutadania davant la nova realitat dels bitcoins

Calviño veu necessari adoptar mesures per a “evitar abusos i situacions d'indefensió” derivats de la digitalització.

Amb la digitalització han aparegut nous productes i per això el govern creu que cal reforçar la protecció de la ciutadania
Amb la digitalització han aparegut nous productes i per això el govern creu que cal reforçar la protecció de la ciutadania

La ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha manifestat la intenció del govern espanyol d’avançar cap a “un marc regulador que protegisca els ciutadans” davant les noves realitats derivades de la digitalització, com els bitcoins. Calviño considera que cal adoptar iniciatives per a “evitar abusos i situacions d'indefensió” per als usuaris. Així ho ha expressat en una entrevista en la Cadena SER.

Calviño ha afirmat que hi ha una nova realitat financera, com s’ha evidenciat amb GameStop, ajudada a pujar per l'acció d'un grup d'internautes, o el protagonitzat per Tesla i el bitcoin.

"La digitalització està canviant radicalment com funciona el sistema financer, afecta la competència i fa sorgir nous mercats i tendències que cal integrar en les nostres anàlisis", ha assegurat la ministra.

Per aquesta raó, ha avançat que l'executiu té previst abordar aquests elements en una reunió amb el Banc d'Espanya i la CNMV "perquè són noves realitats a les quals no podem tancar els ulls".

També et pot interessar

stats