El govern espanyol negocia amb la UE establir protocols comuns per a la mobilitat de turistes

Maroto convoca la conferència sectorial del turisme amb les comunitats per a preparar corredors entre territoris amb situacions sanitàries iguals.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Ballesteros (Efe)

El govern espanyol treballa per a “situar el turisme en l’agenda europea” i defensa la necessitat de protocols i normes comunes. Així, ho ha destacat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Maroto ha avançat la presentació d’una campanya de promoció nacional i internacional amb el lema “Espanya t’espera”, amb la qual es pretén “reforçar el vincle amb els principals mercats perquè tornen a visitar-nos”. Espanya ofereix “confiança, seguretat i hospitalitat”.

Maroto ha reiterat que Espanya és una destinació de confiança i ha assegurat que hi haurà temporada turística aquest estiu. La ministra ha confirmat que la quarantena de catorze dies per als turistes estrangers s’alçarà l’1 de juliol.

Pel que fa a la seguretat, la ministra ha recalcat que “cal garantir la mobilitat amb unes mesures que reduïsquen el risc de contagis”. Així, ha indicat que per a la mobilitat internacional treballen amb la resta de països per a definir les normes europees. Espanya vol que l’obertura de fronteres es faça no sols per països sinó per regions amb situació epidemiològica similar. “El turisme necessita seguretat en origen i destinació”, ha insistit.

Conferència sectorial de turisme

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme ha anunciat que ha convocat divendres la conferència sectorial del turisme amb les comunitats autònomes per a continuar treballant en la desescalada en el marc de la cogovernança. Maroto ha apostat per establir corredors entre territoris amb situacions sanitàries iguals.

Campanya per al comerç “T’estem esperant”

Respecte al comerç, Maroto ha afegit que han mantingut reunions per a elaborar les guies de bones pràctiques per a l’activitat comercial que recullen les mesures de seguretat i s’estan implementant per a donar confiança al consumidor.

A més, ha avançat que s’està desenvolupant al costat de la Cambra de Comerç d’Espanya la campanya “T’estem esperant”, que posa en valor atributs del comerç com “la proximitat, la confiança i la seguretat per a una compra segura”. A més, també està en marxa la campanya “Recorda’t del teu mercat”, per a recuperar els espais comercials.

També et pot interessar

stats