El govern espanyol negocia amb la banca ajudes per a fer front a la hipoteca

Previsiblement, només arribarà a la clientela amb ingressos inferiors als 25.000 euros

El govern espanyol negocia amb la banca ajudes per a fer front a la hipoteca / À Punt NTC

El govern espanyol i la banca negocien un pla per a contindre l'augment del preu de les hipoteques després que l'euríbor encarira en 200 euros les quotes mensuals que es van revisar a l'octubre. Busquen establir una sèrie d'ajudes per a aquelles famílies que no hi puguen fer front.

Tot i que la negociació continua oberta, el govern espanyol volia incloure les famílies amb rendes al voltant de 30.000 euros a l'any, però sembla que només arribarà a la clientela amb ingressos inferiors als 25.200 euros. “Si s’estableix aquest llindar és possible que moltes famílies que realment ho necessiten es queden fora de les ajudes”, assegura David Bartual, expert hipotecari en Rankia. 

Un segon requisit és que la hipoteca arribe al 40% de la renda de la família, el que els experts anomenen l'estrés financer. Un altre acord en la negociació serà allargar el préstec a un màxim de quaranta anys per a ajustar la quota sense més cost. 

D’altra banda, també es negocia ajudar les famílies a les quals els interessos els hagen pujat almenys un 20% de la quantia mensual de la hipoteca. I podria ser incloure una carència. “No estàs pagant una hipoteca com a tal, estàs pagant interessos al banc, però et permet que la quota es reduïsca notablement”, afirma Bartual. En tot cas, s’haurà d'esperar a l'acord final i veure si el Consell de Ministres ho aprova aquest dimarts.

També et pot interessar

stats