El govern espanyol aprovarà una llei amb condicions mínimes d'accés a l'habitatge

Iniciarà un diàleg amb les comunitats autònomes, que són les que tenen competències en matèria de vivenda.

El director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri, Francisco Javier Martín Ramiro
El director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri, Francisco Javier Martín Ramiro / Europa Press (Eduardo Parra)
05 de març 2020 - 11:51

El govern espanyol té previst aprovar la primera llei estatal de la democràcia sobre habitatge, que fixarà unes condicions mínimes d'accés a la vivenda. Així ho ha indicat el director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Francisco Javier Martín Ramiro.

“En el marc jurídic de l'habitatge tenim un clar forat”, ha explicat Ramiro, després de recordar que encara que la matèria de vivenda és competència autonòmica, "a l'Estat ja li toca passar de criticar les lleis autonòmiques, o de fins i tot recórrer-les, a legislar-hi".

El director general ha afirmat que aquesta legislació estatal serà un marc general, una “llei bàsica” que establirà un equilibri territorial de les regles “del joc” per a garantir el dret d'accés a l'habitatge. Ramiro ha deixat clar que l'equilibri en el sector immobiliari, en ocasions, “és molt complicat”, i hi ha vegades que “s'ha trencat amb massa facilitat”.

Segons ha destacat, és imprescindible trobar un consens ampli amb les comunitats, que tenen les seues legislacions d'habitatge. També ha afegit que es necessitarà un marc d'ajudes al més orientat possible i models d'activitat, tant econòmics com socials, que permeten resoldre les diferents demandes que existeixen.

També et pot interessar

stats