El govern espanyol aprova un paquet amb 720 milions d'euros per a modernitzar el sector turístic

Es preveu un fons amb més de 560 milions per a finançar projectes d'empreses que milloren la competitivitat amb actuacions de digitalització, accessibilitat, eficiència energètica i economia circular

La destinacions turístiques valencianes salven l’estiu gràcies al turisme nacional
Imatge d'arxiu de la platja de Benidorm

El Consell de Ministres ha donat llum verda aquest dimarts a un gran paquet de mesures dotat amb 720 milions d'euros destinat a modernitzar i reflotar el sector turístic, un dels més colpejats per la pandèmia de coronavirus. Segons ha detallat la ministra de Comerç, Indústria i Turisme, Reyes Maroto, el govern espanyol ha aprovat tres nous reials decrets que contemplen inversions en patrimoni històric, innovació d'empreses turístiques per a modernitzar la indústria i actuacions específiques en destinacions dels Camins de Santiago. 

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Maroto ha destacat que el sector turístic és "prioritari" per a l'executiu espanyol. L'"exitós" programa de vacunació a Espanya, ha dit, està permetent que "la recuperació del turisme siga una realitat". Ara la prioritat del govern és "consolidar" aquesta revitalització i "avançar en la transformació i modernització d'un model turístic més sostenible, digital, segur i inclusiu", ha afegit la ministra. 

El primer dels tres reials decrets contempla la regulació del Fons per a la Competitivitat de les Empreses Turístiques (Focit), dotat amb 565 milions d'euros per a finançar, amb préstecs, projectes d'empreses que milloren la competitivitat del sector turístic, especialment els que continguen actuacions de digitalització, accessibilitat, eficiència energètica i economia circular.

La segona inversió és la concessió de 109,8 milions d'euros en subvencions directes a comunitats autònomes i entitats locals per al manteniment i rehabilitació de patrimoni històric d'ús turístic. La dotació permetrà escometre actuacions en 37 béns d'interés cultural, ha detallat Maroto, i preveu destinar un màxim de 45 milions d'euros a les quinze ciutats espanyoles que són patrimoni de la humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda. 

La tercera mesura, finalment, implica el repartiment d'un màxim de 45 milions d'euros per a impulsar actuacions transformadores que milloren la sostenibilitat, la digitalització i la competitivitat en destinacions pertanyents a qualsevol dels Camins de Santiago que hi ha a Espanya.

Aquest nou paquet complementa, tal com ha remarcat la ministra, els 615 milions d'euros aprovats la setmana passada per a avançar en la modernització de la indústria turística i completar "l'ambiciosa xarxa de seguretat" que el govern espanyol ha desplegat a conseqüència de l'impacte de la pandèmia. 

També et pot interessar

stats