El govern espanyol aprova la prohibició de l'acomiadament per incapacitat sobrevinguda

Les empreses estaran obligades a fer modificacions perquè la persona afectada puga treballar

Imatge d'arxiu d'una oficina / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts la prohibició d'acomiadar del treball una persona per una incapacitat sobrevinguda. Esta iniciativa s'ha accelerat per una sentència del Tribunal Europeu que dicta que l'article 49 de l'Estatut de Treballadors que permetia este acomiadament és discriminatori i contrari al dret internacional. 

Hui s'ha fet el primer pas per a prohibir acomiadar una persona per una incapacitat sobrevinguda, causada per una malaltia, un ictus o un accident. “Volem evitar que la definició d’una persona amb discapacitat en el món de l’ocupació porte associada l’extinció automàtica de la relació laboral”, explica la ministra de Treball, Yolanda Díaz. 

L'empresa, a més, estarà obligada a fer modificacions perquè la persona afectada puga treballar. No es tracta només de l'acomiadament, és una iniciativa amb més rerefons. “L’empresari està obligat a fer els ajustos raonables que calguen perquè la persona, si vol, continue treballant”, assegura el president de Cermi a la Comunitat Valenciana, Luis Vañó. 

Esta és una demanda del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat des de fa anys i que ja han inclòs en el llibre blanc d'ocupació i discapacitat que es va elaborar en l'àmbit estatal l'any passat. 

També et pot interessar

stats