El govern espanyol anuncia una ajuda als treballadors per a cuidar els fills

La prestació extraordinària de la Seguretat Social compensarà els pares que hagen de perdre hores de treball pel tancament de col·legis.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu / Fernando Villar (Efe)

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha avançat que el Govern d'Espanya està ultimant una prestació extraordinària de la Seguretat Social per a compensar els pares que hagen de perdre hores de treball per a cuidar els seus fills davant del tancament de col·legis per les mesures contra el coronavirus.

Escrivá ha assenyalat que s'està acabant de dissenyar, que espera que s'aprove aquest dijous i que el cost serà a càrrec de l'Estat. Aquesta nova prestació anirà a càrrec de la hisenda pública, per la qual cosa les empreses no hauran de costejar-la. "Té un cost significatiu però manejable", ha afegit el ministre.

Moratòries en les cotitzacions per als autònoms

A més, el govern té intenció d'aprovar aquest dijous altres mesures per a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus, entre elles l'establiment de moratòries en el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social, també per als autònoms.

Per als treballadors aïllats pel coronavirus, el govern va aprovar aquest dimats que es consideren en baixa per contingències professionals, la qual cosa descarregarà a les empreses de pagar part de la prestació, ja que la Seguretat Social assumirà el cost des del primer dia.

Escrivá ha indicat que ara com ara els treballadors en quarantena són "pocs". En el cas que arribaren a les xifres d'Itàlia, uns 70.000, el cost per a la Seguretat Social per a un període de tres setmanes seria d'uns 50 milions d'euros.

També et pot interessar

stats