El govern espanyol i els agents socials tanquen un pacte per l'ocupació

L'acord, que inclou mesures de dinamització econòmica davant la pandèmia, es ratifica aquest divendres amb un acte institucional.

Imatge de la signatura de l'acord social en defensa de l'ocupació, el passat 11 de maig
Imatge de la signatura de l'acord social en defensa de l'ocupació, el passat 11 de maig / Europa Press

El govern d'Espanya ha arribat a un acord amb els agents socials amb mesures de dinamització econòmica i per l'ocupació que signaran aquest divendres en un acte a La Moncloa. Hi participaran el president, Pedro Sánchez; els líders dels sindicats CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez; i els presidents de les patronals CEOE i Cepime, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva; que ratificaran el compromís d'arribar a un pacte per la creació d'ocupació en el marc del diàleg social.

Fonts de La Moncloa han confirmat el pacte, que recull mesures econòmiques i per a reactivar l'ocupació en aquest moment de greu crisi causada per la pandèmia del coronavirus. L'acte institucional se celebra a les 11:00 hores i respon a l'últim acord que van aconseguir l'executiu i els agents socials per a l'ampliació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre.

En el decret en què es va desenvolupar aquest acord s'incloïa una disposició addicional, la cinquena, a través de la qual el govern, CCOO, UGT, CEOE i Cepime es comprometien a abordar, a través de les quatre taules de diàleg social que es van constituir en el seu moment, mesures per a impulsar la creació d'ocupació.

D'altra banda, l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez celebra aquest divendres un Consell de Ministres extraordinari precisament per a aprovar un paquet de mesures econòmiques.

També et pot interessar

stats