Govern espanyol i agents socials segellen la pujada del salari mínim a 950 euros en 2020

La ministra de Treball anuncia que la negociació sobre la reforma laboral comença divendres.

Signatura de l'acord, aquest dijous
Signatura de l'acord, aquest dijous / Javier Lizón (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest dijous al Palau de la Moncloa amb la patronal i els sindicats per a signar l'acord que estableix la pujada del 5,5% del salari mínim interprofessional (SMI) per a enguany, fins als 950 euros bruts mensuals.

La trobada, amb una escenografia molt acurada, inaugura oficialment la taula de negociació tripartida en què l’executiu espanyol aspira a consensuar canvis com ara la derogació de la reforma laboral del 2012. De fet, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha confirmat que la negociació amb els agents socials comença divendres i ha avançat que es crearan més taules de diàleg, relatives, entre d'altres assumptes, a la formació i a la indústria.

A l’acte de signatura han assistit també els vicepresidents Nadia Calviño i Pablo Iglesias, així com els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, i els presidents de les patronals CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva.

L’acord per a pujar l’SMI es va tancar la setmana passada en una reunió de la ministra de Treball amb els líders de la CEOE, Cepyme, CCOO i UGT, mentre Sánchez estava al Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa). Segons l’esborrany, la pujada a 950 euros, que afecta vora 2 milions de persones a Espanya, s’aprovarà en el Consell de Ministres del pròxim 4 de febrer amb efecte retroactiu de l’1 de gener.

També et pot interessar

stats