El govern espanyol i els agents socials posen en marxa les negociacions sobre la pròrroga dels ERTO

El Ministeri de Treball proposarà la prohibició d'acomiadar el personal després dels ERTO fins al 31 de desembre.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant una roda de premsa
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant una roda de premsa / Óscar Cañas (Europa Press)

Aquest dilluns es reuneixen el govern espanyol, la patronal i els sindicats per a continuar les negociacions sobre la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), una situació en què es troben més de 700.000 treballadors i treballadores. El principal acord a què vol arribar el Ministeri de Treball és que els ERTO s'allarguen fins al 31 de desembre, a més de la prohibició d'acomiadar el personal després dels ERTO, segons es preveu en l'esborrany presentat als agents socials.

Dijous passat va tindre lloc la primera reunió tècnica en què es va establir el calendari de reunions i es va posar aquesta proposta damunt la taula. Tanmateix, l'esborrany amb la resta de mesures es van enviar dissabte als agents socials de cara a les reunions d'aquesta setmana.

Sobre aquest document, la CEOE assenyala que no s’hi detalla la informació sobre prestacions i que, per tant, no poden realitzar una primera valoració. Segons la patronal, el text no garanteix la cobertura a totes les empreses que ho necessiten, ja que s'ha reduït el marc de cobertura de les ajudes. També rebutgen la reducció de la cobertura de les persones afectades, ja que amb la nova proposta el temps en situació d'ERTO sí que comptabilitzarà com a període consumit a l’efecte de futures prestacions i, per tant, suposaria que els ERTO computen per a l'atur.

Per la seua banda, els sindicats consideren "interessant" aquesta proposta i demanen que no es reduïsca la prestació al 70% després de 180 dies. Encara que matisen que encara queden "moltes coses per negociar" i que esperen arribar a un acord.

També et pot interessar

stats