El govern espanyol i els agents socials negocien una ampliació de les condicions dels ERTO

Amb la norma actual, les prestacions es redueixen del 70% al 50% de la base reguladora als 180 dies

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una imatge recent
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una imatge recent / Rodrigo Jiménez (Efe)

El Ministeri de Treball i els agents socials aborden aquest divendres a Mallorca la pròrroga de les condicions dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a fi de mantindre l'import de les prestacions que cobren els afectats. Després de la reforma laboral, quan un treballador porta més de 180 dies en un ERTO la prestació es redueix del 70% de la base reguladora al 50%. En l'escenari actual de pandèmia, els treballadors que estan des de març en parada temporal cobrarien un 20% menys a partir d'octubre, una situació que des dels sindicats ja han demanat canviar.

"El govern és plenament conscient d'aquesta situació", ha explicat el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, en vespres de la reunió. No obstant això, Rey ha recordat que la decisió depén de les negociacions de la comissió tripartida, on hi ha representat l'executiu, la patronal i els sindicats majoritaris.

També ha emplaçat les parts a contemplar una segmentació més gran per sectors d'activitat per a una eventual pròrroga dels ERTO.

Le llei de trelebrall, al setembre

El govern espanyol i els agents socials van reprendre aquest dimarts el diàleg social després de la parada estival. La comissió tripartida va abordar en primer lloc l'avantprojecte de llei de treball a distància, també coneguda com la llei del teletreball. Les parts han acostat postures durant la negociació, fins als punt que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha manifestat que la llei "veurà la llum amb rapidesa" i probablement abans que acabe setembre.

També et pot interessar

stats