El Govern d’Irlanda imposarà el 2026 etiquetes a l’alcohol similars a les del tabac

El sector vinícola demana que no es demonitze aquesta beguda i es considere la graduació

El sector vinícola, preocupat pel sistema d'etiquetatge de begudes alcohòliques d'Irlanda / À Punt NTC

El Govern d’Irlanda ha anunciat aquest dimecres que a partir de 2026 posarà etiquetes amb alertes sanitàries a totes les begudes alcohòliques, que seran similars a les del tabac i alertaran del risc que suposa per a la salut. 

La nova normativa ha colpejat el sector vinícola, preocupat pels danys que pot provocar en la seua imatge i que s’impose a tot Europa. Els productors demanen que es tinga en compte la graduació, i no es demonitze aquesta beguda, arrelada a la dieta mediterrània.

Carlos García Bartual, director de Màrqueting i Comunicació de Bodegas Vicente Gandía ha comparat la “demonització del vi” amb la que es va fer al seu moment amb el tabac i l’ha descrit com “injusta”. Per part seua, Salvador Manjón, president del Consell Regulador dels Vins D.O. de València, ha afirmat que “el vi és un aliment que forma part de la nostra alimentació i la nostra cultura”.  

José Luis Alfonso, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València i cap del Servei de l'Hospital General, ha celebrat la decisió, ja que el consum d’alcohol “és un problema de salut pública i en algun moment ho havíem d’afrontar. Quasi el 10% dels càncers estan produïts i influenciats per l’alcohol”, ha assegurat. 

També et pot interessar

stats