El govern convoca enguany ajudes per a modernitzar el comerç per 104 milions

Hi ha tres línies d'actuació per a pal·liar els efectes ocasionats per la pandèmia: mercats sostenibles en zones urbanes, en zones rurals i en zones turístiques

El Mercat Central de Vila-real en una imatge d'arxiu
El Mercat Central de Vila-real, en una imatge d'arxiu / Facebook: @mercatvilareal

El govern espanyol ha convocat tres línies d'ajudes per a modernitzar el sector comercial, tant urbà com rural, dotades amb un pressupost de 104 milions d'euros per a 2021 i que tenen com a objectiu pal·liar els efectes ocasionats per la pandèmia del coronavirus. Les ajudes sumen més de 300 milions d'euros fins al 2023.

Aquestes ajudes, els potencials beneficiaris de les quals seran les entitats locals, es distribuiran en tres línies d'actuació: mercats sostenibles en zones urbanes comercials, en zones rurals i en zones turístiques, segons ha indicat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Mercats en zones urbanes

La primera línia d'ajudes està dirigida al suport a mercats, zones urbanes comercials i canals curts de comercialització i persegueix finançar el desenvolupament de projectes de contingut tecnològic, innovador i de sostenibilitat, així com de millora d'equipaments.

Aquesta línia compta amb una dotació de més de 200 milions d'euros per als anys 2021, 2022 i 2023 i el termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim 30 de setembre.

Mercats en zones rurals

A més, s'estableix una línia d'ajudes a mercats en zones rurals amb subvencions destinades a donar suport a la implementació, modernització i foment de l'activitat comercial en aquestes localitats de menys de 5.000 habitants. La seua dotació és de 15 milions en tres anys (2021-2023) i les sol·licituds es podran presentar fins al 6 d'octubre.

Comerç en zones turístiques

L'última línia d'ajudes està destinada a l'enfortiment del comerç en zones turístiques i es dirigeix específicament a donar suport a aquells establiments comercials localitzats en zones turístiques i millorar l'experiència de compra dels turistes. Aquesta línia compta amb una dotació de 100 milions d'euros per als mateixos tres anys i les sol·licituds podran presentar-se fins al 4 d'octubre.

També et pot interessar

stats