El govern central transfereix 822 milions d'euros a la Comunitat Valenciana del Fons Covid-19

Realitzaran dues transferències destinades al tram sanitari i al tram per a compensar la minoració d'ingressos.

Una dona prepara les cadires d'una terrassa a la plaça de la Verge de València
Una dona prepara les cadires d'una terrassa a la plaça de la Verge de València / Biel Aliño (Efe)

El BOE publica aquest dimecres les dues ordes ministerials d'Hisenda que estableixen el repartiment dels 8.000 milions d'euros que resten dels 16.000 del Fons Covid-19 a les comunitats autònomes que el govern es va comprometre a repartir arran de la pandèmia. Concretament, es distribuiran 3.000 milions per al segon tram sanitari i 5.000 per a compensar la menor activitat econòmica de la pandèmia.

Així, la Comunitat Valenciana rebrà, en els pròxims dies uns 822 milions d'euros, que se sumaran als 663 que ja han rebut per aquest concepte. En concret, els 822 milions es transferiran en dues parts. D'una banda, una transferència de 263 milions corresponent al segon tram sanitari i, d'una altra, una de més de 558 milions del quart tram per a compensar la minoració d'ingressos que està previst que el govern repartisca al desembre. Totes aquestes transferències sumen uns 1.485 milions d'euros a fons perdut que es corresponen amb un 6,5% del pressupost de la Generalitat de 2020.

L'objectiu del fons és dotar a les comunitats i ciutats de Ceuta i Melilla “del finançament necessari per a fer front a la pandèmia i garantir uns serveis públics de qualitat per als ciutadans”. Per eixe motiu, el fons es reparteix tenint en compte l'impacte que la Covid-19 ha tingut en la sanitat, l'educació i en l'activitat econòmica.

En el global de comunitats autònomes, la valenciana és la quarta que més diners rep en aquest tram, només per darrere de Catalunya (1.584), la Comunitat de Madrid (1.559) i Andalusia (1.218). En la cua hi ha La Rioja (57), Cantàbria (90) i Extremadura (138), sense comptar les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

També et pot interessar

stats