El govern central es planteja suspendre la pujada del 0,25% de les pensions

L’executiu estudia la possibilitat com a mesura transitòria i, una vegada format el nou govern, vincular l’augment de les prestacions a l’IPC real.

La ministra s'ha compromés a vincular la pujada de les pensions a l'increment de l'IPC
La ministra s'ha compromés a vincular la pujada de les pensions a l'increment de l'IPC / Pixabay

El govern central no descarta tornar a suspendre l’índex de revalorització de les pensions (IRP) que fixa la pujada en el 0,25% per al pròxim any, segons ha manifestat la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio.

L’executiu estudia la possibilitat com a una mesura mentre es constitueix el nou executiu i, aplegat eixe moment, derogar definitivament aquest índex de les pensions i vincular l’augment de les prestacions a l’IPC real, com ja va fer en els últims dos anys.

La ministra ha afirmat que la pujada del 0,25% de les pensions "depén de si es decideix mantindre en vigor l’article 58 de la llei general de la seguretat social o suspendre l'aplicació del mateix fins que es puguen pujar les pensions el 0,9%, que és el compromís, però això està encara per definir".

Magdalena Valerio ha recordat que enguany s’han apujat les pensions, fins i tot, per damunt de l'IPC (1,6% totes i 3% les mínimes) i que el compromís és augmentar-les el 2020 el 0,9%, que és el que es preveu que puge l’IPC. En el cas que aquest augment siga major, la titular de Treball ha anunciat que s’abonarà “una paga compensatòria a principis de 2021 amb efectes l'1 de gener de 2020".

També et pot interessar

stats