El govern central invertirà 5 milions d'euros en infraestructures valencianes

La Comunitat Valenciana ha presentat en Fitur l’estratègia d’especialització intel·ligent.

VÍDEO | El govern central invertirà 5 milions d\'euros en infraestructures valencianes

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha dit que l’esborrany de pressupostos de l’Estat per al 2019 inclourà una partida de cinc milions d’euros per a la modernització d’infraestructures turístiques valencianes.

Maroto ha fet aquest anunci durant la visita a l’estand de Fitur de la Comunitat Valenciana, acompanyada del president Ximo Puig i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio. La ministra ha declarat que espera que els cinc milions es puguen invertir, per a la qual cosa confia que els grups al Congrés donen suport als comptes del govern central.

Estratègia d’especialització intel·ligent

La necessitat de modernització ha sigut l’argument principal en el dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, la fira internacional del turisme que se celebra a Madrid. El president de la Generalitat, Ximo Puig, que encapçala la delegació valenciana, ha incidit en la necessitat de la col·laboració entre el sector públic i el privat.

El cap del Consell ha sostingut també que l’èxit de la Comunitat Valenciana en Fitur “és el de la unitat” i ha assenyalat que a això ha contribuït la col·laboració entre el sector públic i privat i el conjunt de les administracions, a més de reivindicar que viuen el “moment valencià per haver aconseguit galvanitzar voluntats diverses”.

A l’acte també ha assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com presidents de les diputacions, diversos alcaldes i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha dit que en l’estratègia “online” la Comunitat es juga “part de la seva reputació i posicionament” i ha defensat l’enfocament professional que han dotat al certamen.

Enguany, els pressupostos autonòmics destinen 10 milions d’euros a la modernització d’infraestructures turístiques. En els comptes generals de l’estat hi ha previstos 5 milions d’euros per a esta mateixa qüestió, segons ha anunciat hui el ministeri. 

També et pot interessar

stats