El govern britànic mobilitza la flota de camions cisterna de reserva per a fer front a la crisi del combustible

El ministre d’Estratègia Industrial, Kwasi Kwarteng, ha confirmat en el seu compte de Twitter que “la flota estarà a la carretera des d’aquesta vesprada” de dimecres

Imatge aquest dimecres d'una gasolinera al Regne Unit
Imatge aquest dimecres d'una gasolinera al Regne Unit / Reuters

El ministre d’Estratègia Industrial, Kwasi Kwarteng, ha confirmat aquest dimecres en el seu compte de Twitter que "la flota de camions cisterna de reserva del govern estarà a la carretera aquesta vesprada, per a impulsar els lliuraments de combustible a les estacions de servei de tota la Gran Bretanya”.

Kwasi Kwarteng també ha recalcat que “els camions seran conduïts per civils i proporcionaran capacitat logística addicional a la indústria del combustible”.

En un altre tuit el ministre Kwarteng ha volgut transmetre normalitat i seguretat davant del caos dels últims dies. Ha dit que el sector dels carburants es congratula que el subministrament s'estiga normalitzant a poc a poc”. I ha fet una crida a la ciutadania dient: “Com més prompte millor tornem tots als nostres hàbits de compra acostumats, abans es normalitzarà la situació”.

Informació i desinformació

Cal recalcar que aquest dimecres, el mateix ministre en declaracions a la BBC assegurava que "serien els militars els que conduirien els camions cisterna". Les seues paraules han sigut: “Per a garantir que la gasolina arriba de les refineries, on hi ha suficients reserves, als assortidors, "l'executiu del primer ministre, Boris Johnson, es disposa a emprar en els pròxims dies militars com a conductors de camions cisterna”.

Mentrestant, fonts del govern britànic asseguraven que els efectius de l'exèrcit encara no estaven preparats, però que començaran l'ensinistrament “urgent” per a poder ajudar a transportar subministraments de combustible a les gasolineres del Regne Unit". Les mateixes fonts han dit que aquests militars estaran "preparats" i podrien ser desplegats "en els pròxims dies", en cas de ser necessari.

També et pot interessar

stats