El govern i Bildu pacten apujar les pensions mínimes de viduïtat per a equiparar-les a les contributives

Amb la mesura, les individuals creixeran un 17% i les de modalitat amb cònjuge a càrrec un 30% durant els pròxims quatre anys

La portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, durant la seua intervenció en el debat d'investidura
La portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, en una intervenció al Congrés / À Punt NTC

El Ministeri de Seguretat Social i EH Bildu han tancat un acord sobre les pensions mínimes de viduïtat, per a augmentar-les entre 1.775 i 3.800 euros anuals en quatre anys i equiparar-les així amb les pensions contributives. En concret, les individuals creixeran un 17% i la modalitat amb cònjuge a càrrec s'incrementarà en un 30%. La formació abertzale ha anunciat en un comunicat el pacte, que es produeix a canvi de donar suport parlamentari a la reforma del sistema aprovada aquest dijous pel Consell de Ministres. 

La portaveu d'EH Bildu Mertxe Aizpurua, ha explicat que la pujada serà més gran el primer any (2024) amb un augment des de 40 euros al mes per a les pensions individuals, fins a 126 euros en el cas de les de viduïtat amb cònjuge a càrrec. Segons els càlculs de la formació basca, les pujades seran suficients per a garantir que cap pensió de viduïtat quede per davall del llindar de la pobresa.

D'altra banda, s'ha pactat la consolidació per llei de l'augment del 15% de les pensions no contributives que EH Bildu va acordar amb el govern de coalició per a dos anys i que continuarà aplicant-se també a partir de 2024, segons ha comunicat la formació. 

També et pot interessar

stats