El govern autoritza la fusió entre Unicaja i Liberbank que crearà el cinqué banc d'Espanya

Les dues entitats completaran la fusió abans que finalitze juliol i el nou banc tindrà un valor de 110.000 milions i 4,5 milions de clients

La fusió entre Unicaja i Liberbank ja té el vistiplau del govern espanyol
La fusió entre Unicaja i Liberbank ja té el vistiplau del govern espanyol / Efe

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha autoritzat la fusió entre Unicaja Banc i Liberbank, segons la notificació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'entitat que sorgisca de la fusió tindrà un valor de 110.000 milions d'euros i permetrà crear el cinqué banc d'Espanya, amb més de 4,5 milions de clients. L'operació suposarà un bescanvi d'accions a raó d'un títol nou d'Unicaja per cada 2,7705 de Liberbank.

Unicaja ha informat que ha rebut aquest dilluns la resolució del ministeri que dirigeix Nadia Calviño datada divendres passat, 16 de juliol. En la mateixa notificació s'informa que les dues entitats tenen previst que la fusió es complete abans que finalitze el mes de juliol, una vegada culminats els últims tràmits administratius.

La nova entitat tindrà la seu social a Màlaga i el president executiu serà l'actual president d'Unicaja, Manuel Azuaga. Per la seua banda, director general de Liberbank, Manuel Menéndez, serà el conseller delegat del nou banc.

També et pot interessar

stats