Gortázar assegura que "es deixaran la pell" per a obtindre un acord sobre l'ERO de Caixabank

L'ERO afectarà 2.157 persones, és a dir, més del 7% de la plantilla

Gortázar assegura que \"es deixaran la pell\" per a obtindre un acord sobre l\'ERO de Caixabank
Gortázar assegura que "es deixaran la pell" per a obtindre un acord sobre l'ERO de Caixabank

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat aquest divendres que "es deixaran la pell" per a aconseguir un acord amb els sindicats sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que està previst que afecte 2.157 treballadors --més del 7% de la plantilla--.

"Farem tots els possibles i impossibles per a arribar a un acord amb els sindicats", ha remarcat Gortázar en la ronda de preguntes de la presentació dels resultats de l'exercici 2018 de CaixaBank a la seu de València.

Gortázar ha indicat que les negociacions transcorren per "les vies pròpies" d'una negociació, malgrat que l'empresa i els sindicats presenten posicions "molt diferents", i ha rebutjat que estiguen contemplant una rebaixa de sou als treballadors.

Preguntat pels costos que pot acabar tenint aquesta reestructuració, Gortázar ha assenyalat que encara no estan en situació de fer una estimació: "És prematur avançar xifres".

Per al conseller delegat, és prioritari tancar un acord satisfactori amb els sindicats "al més prompte possible", malgrat que ha defés que els representants dels treballadors necessiten temps per a entendre la justificació de les mesures que planteja la companyia.

Per la seua banda, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha emmarcat l'ERO dins del pla estratègic 2019-2021 com un "exercici de prudència" amb l'objectiu d'anticipar-se als esdeveniments futurs i prendre decisions ara per a estar en una millor situació en el futur, que ha valorat que estarà marcat pel canvi digital, un escenari de tipus d'interessos baixos i un mercat en creixement reduït.

Per al president de CaixaBank cal repensar la xarxa d'oficines per a atendre millor els clients amb totes les tecnologies disponibles: "Aquesta és la filosofia".

"La nostra trajectòria ens avala. En el passat hem arribat a acords i aquesta és també la voluntat de les dues parts en aquesta ocasió", ha agregat Gual.

Més de 2.000 persones afectades per l'ERO

L'ERO sobre 2.157 treballadors es preveu que es repartisca en 1.913 empleats de la xarxa d'oficines i 244 de servicis de suport a la xarxa, sense afectació al territori de Barcelona ni Terol.

CaixaBank també ha posat en la taula ampliar l'horari d'atenció al públic a les vesprades a totes les oficines, encara que sense especificar com ni quan; ampliar la mobilitat geogràfica dels 25 quilòmetres a l'àmbit provincial; augmentar la plantilla in touch de 900 a 2.000 persones; abaratir la classificació d'oficines; i eliminar sotsdirectors i segons responsables en oficines de menys de quatre empleats.

Els objectius de negoci del banc passen per tancar 821 sucursals urbanes, fins a tindre un total de 3.640 al 2021, des de les 4.461 actuals, i avançar cap a una transformació de la seua xarxa que permeta ampliar el nombre d'oficines d'assessorament urbanes (store) fins a les 700, de les 285 actuals, així com mantindre la xarxa de sucursals en xicotetes poblacions (xarxa AgroBank) i desenvolupar els serveis digitals.

També et pot interessar

stats