Goirigolzarri va prescindir de Barcoj i Soria en Bankia per desconfiança

El president de l'entitat reconeix que els dos ocupaven llocs de confiança i tenien "conflictes d'interessos" que no volia que afectaren la nova etapa.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en una imatge d'arxiu
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat aquest dimecres que, en l'equip que va formar en arribar a l'entitat bancària el maig de 2012, va prescindir de l'exdirector financer Ildefonso Sánchez Barcoj i de l'exdirector d'auditoria interna Miguel Ángel Soria perquè la seua activitat prèvia "no era com per a continuar confiant en ells".

Durant la compareixença com a testimoni en el judici per l'eixida a Borsa de Bankia el juliol de 2011, ha ressaltat en canvi la "professionalitat" de l'exconseller delegat de l'entitat, Francisco Verdú Pons, i de l'exinterventor general Sergio Durá, als quals va mantindre en el seu equip. Segons ha explicat, Barcoj i Soria ocupaven llocs de confiança i tenien "conflictes d'interessos" que no volia que afectaren la nova etapa.

Respecte al treball de Verdú, Goirigolzarri ha assegurat que va ser "d'una extraordinària ajuda, perquè va permetre anar moltíssim més ràpid per a entendre com funcionava Bankia". Durá, per la seua part, continua actualment en l'entitat i sobre ell ha indicat que el seu currículum era "excel·lent", que no estava en Bankia durant el període en què va eixir a borsa i que era "molt independent" perquè no tenia cap relació amb les antigues caixes.

Rato li ofereix substituir-lo

Segons ha explicat Goirigolzarri, que abans d'arribar a Bankia va ser conseller delegat del BBVA, la seua incorporació al grup es va produir a partir d'una telefonada del llavors president de Bankia, Rodrigo Rato, qui li va oferir substituir-lo. En concret, va tindre tres converses amb Rato. Una primera en què li va oferir ser conseller i que va rebutjar, una segona durant la qual li va oferir ser conseller delegat, i la tercera, el mateix maig de 2012, quan va acceptar ser el president del grup. 

Quant al coneixement que tenia aleshores de l'entitat, Goirigolzarri ha manifestat que disposava del que publicaven els mitjans de comunicació. "Sabia i coneixia els problemes del sistema bancari espanyol, coneixia els problemes de Bankia des de fora i els rumors, però d'informació directa no en tenia", ha indicat. Goirigolzarri ha assegurat que va arribar a la presidència de Bankia amb dos objectius "concrets i urgents": tindre els comptes de 2011 auditats i presentar al Banc d'Espanya un pla de capitalització i sanejament que li havia sigut sol·licitat per carta.

També et pot interessar

stats