Les gestories augmenten l'activitat d'assessorament amb el retorn de treballadors de l'ERTO

Atenen majoritàriament el sector de la restauració que està incorporant de forma escalonada els treballadors

Creix l'activitat a les gestories amb el retorn de treballadors dels ERTO / À Punt NTC
26 d'abril 2021 - 16:54

Les gestories valencianes perceben un augment de l'activitat d'assessorament a empreses del sector hostaler amb la relaxació de mesures. La causa principal és que els negocis de restauració incorporen de forma escalonada els treballadors en ERTO, amb la vista posada en la fi de les restriccions del 9 de maig. “Aquest matí a primera hora ja hem rebut telefonades del sector de l’hostaleria, principalment” confirma el gestor Francisco José Moyano en declaracions a À Punt. “Les empreses volen treure els treballadors de l’ERTO per a fer una reincorporació escalonada", afegeix.

La Comunitat Valenciana ha rebaixat aquest dilluns les restriccions de mobilitat en el territori, amb nous horaris de tancament en la restauració i el comerç. Fins al dia 9 de maig, els establiments podran estar oberts fins a les 22 hores, i hi haurà nous aforaments en cerimònies i en diferents activitats, que seran més amplis que els actuals.

El retorn a la normalitat

És el cas de Nico i Sergio, propietaris del restaurant alacantí Alifornia Poke Bar. A principis de 2020 van decidir ampliar el negoci, però l'obertura va coincidir amb el dia en què la Generalitat va establir l'estat d'alarma. Les circumstàncies els van obligar a adaptar-se i es van enfocar en la venda de menjars per a emportar, reorganitzant la plantilla i prescindint de treballadors durant eixe període. “Pensem que pot millorar la facturació un 30% aproximadament” afirma Sergio Ivorra amb optimisme atenent a la relaxació de mesures en el sector, que han tret a 5 treballadors de l’ERTO i han contractat a una persona més. 

Tot i això, no tot el món considera suficient estes mesures. El president de l’Associació de Restauradors d’Alacant, César Anca, explica que “en estar relacionat amb el toc de queda, és una mesura un poc absurda ja que realment la gent no es podrà teletransportar a casa a les 22:00 hores” ha dit, en al·lusió al fet que l’hora de tancament dels restaurants coincideix amb el toc de queda. Tot i així, el sector confia en que l'activitat repunte a partir del 9 de maig, quan finalitze l'estat d'alarma. 

També et pot interessar

stats