La Generalitat tanca un principi d'acord per a assumir el deute de Fira València i l'explotació del recinte

La subrogació del deute, de 227,5 milions, és un pas decisiu en el canvi de model de la institució firal i la reestructuració.

L'exdirector de Fira València, José Vicente González, i Joan Ribó en la reunió del patronat aquest dimecres
L'exdirector de Fira València, José Vicente González, i Joan Ribó en la reunió del patronat aquest dimecres / Ajuntament de València

La Conselleria d'Hisenda ha arribat a un principi d'acord per a subrogar-se el deute milionari que arrossega Fira València arran de les obres d'ampliació i modernització realitzades en 2002. Inclou el manteniment de l’assegurança als bonistes inversors, fet que resol un dels principals esculls per a la negociació. La subrogació del deute amb l'asseguradora, que arriba a 227,5 milions d'euros, és un pas decisiu en el canvi de model de la institució firal i en el procés de la reestructuració, pendent de solució des de fa temps. 

Hisenda ha plantejat la subrogació del deute de Fira València a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) perquè done el vistiplau legal, segons ha informat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, després de la reunió del patronat de l'entitat que s'ha celebrat aquest dimecres. 

A més, la Generalitat assumirà la titularitat de la concessió administrativa d'explotació del recinte firal, a través de la dació en pagament del deute pendent, una vegada l'autoritze l'Ajuntament de València, actual titular. 

Des de fa mesos, la Conselleria d'Hisenda està negociant amb l'asseguradora Assured Guaranty Corp. (anteriorment, Financial Security Assurance (OK) Ltd.), a fi d'obtindre el consentiment per a la subrogació del deute financer per part de la Generalitat, que inclou l'emissió d'obligacions simples per import nominal de 227,5 milions al 6,04% d'interés, amb venciment el 10 de juny de 2027.

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha compromés a treballar "colze a colze" amb la Generalitat per a resoldre la situació de Fira València i espera que el problema del deute quede resolt en 2020 "una vegada per totes". 

També et pot interessar

stats