La Generalitat rep el FLA extraordinari i pagarà 31.725 factures de 428 milions

Vicent Soler ha subratllat "l'esforç i decidit compromís" de la Generalitat per a agilitar els pagaments pendents.

La Generalitat rep el FLA extraordinari i pagarà 31.725 factures de 428 milions
La Generalitat rep el FLA extraordinari i pagarà 31.725 factures de 428 milions

La Generalitat ha rebut aquest dimarts el pagament extraordinari del Fons de Liquiditat autonòmica (FLA). Això li permetrà pagar 31.725 factures per import de 428 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, 365 milions corresponen al FLA extraordinari que ha sigut alliberat pel govern central; 28,9 milions deriven del pagament del FLA del trimestre; 22,8 milions corresponen a la devolució de les liquidacions negatives, i 10,8 milions suposen una resta del FLA de juliol que encara estava pendent.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, “ha complit el compromís assolit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig”. De fet, s’havia compromés al fet que el pagament arribaria abans del 9 d’octubre.

De les factures que s'abonaran, quasi el 85% correspon a despeses efectuades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i derivats de les concessions hospitalàries. Això suposa més del 70% dels pagaments. 

Els concerts educatius de Primària i Secundària suposen el pagament de 13,3 milions d'euros i 1.680 factures. D’altra banda, els concerts en matèria de serveis socials suposen 16,5 milions i 381 factures. 

Soler ha subratllat "l'esforç i decidit compromís" de la Generalitat per a agilitar els pagaments pendents. Així, ha destacat els referits a "l'apartat de serveis socials com l'atenció als menors, als dependents, a la dona, a la tercera edat, en matèria educativa, així com aquells que afecten els proveïdors".

També et pot interessar

stats