La Generalitat rep 100.000 sol·licituds d’ajudes d’autònoms el primer dia

El Consell ha previst un màxim de 57,7 milions de fons propis per a donar ajudes directes urgents a persones treballadores en règim d’autònoms.

La Generalitat rep 100.000 sol·licituds d’ajudes d’autònoms el primer dia
La Generalitat rep 100.000 sol·licituds d’ajudes d’autònoms el primer dia

El servei valencià d’ocupació Labora ha rebut 102.000 sol·licituds d’ajudes directes d’autònoms afectats per la crisi del coronavirus en el primer dia del termini obert per a la tramitació.

El Consell ha previst un màxim de 57,7 milions d’euros de fons propis per a donar ajudes directes urgents a persones treballadores en règim d’autònoms, 29 milions per a la província de València, 21,5 a la d’Alacant i 7 milions a la de Castelló. Les ajudes seran de 1.500 euros per als qui hagen hagut de suspendre l’activitat per la Covid-19, i de 750 euros als qui hagen reduït la facturació almenys un 75 per cent.

Segons estableix el decret amb les bases reguladores d’aquestes ajudes, en què s’inclou també els socis de cooperatives de treball associat, les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la pàgina web de Labora i es requerirà tindre firma electrònica avançada.

Podran sol·licitar-les els autònoms que hagen figurat ininterrompudament d’alta en el règim especial de treballadors autònoms almenys entre el 31 de desembre de 2019 i el 14 de març de 2020, i hagen suspés la seua activitat pel coronavirus o hagen reduït la seua facturació almenys un 75 per cent respecte al semestre anterior.

Queden excloses les persones treballadores autònomes que el 14 de març de 2020 foren perceptores de la prestació per desocupació o de la corresponent a la protecció per cessament d’activitat; en aquesta data posterior foren treballadors per compte d’altri, i les que en 2019 van obtindre rendiments nets de la seua activitat econòmica superiors a 30.000 euros.

Labora ha posat en marxa un procediment per a evitar el col·lapse de la pàgina web tenint en compte el gran trànsit que s’anava a produir. D’aquesta manera, a les persones que demanen l’ajuda se’ls assignarà una data i franja horària per a poder presentar tota la documentació.

També et pot interessar

stats