La Generalitat recupera 7,2 milions sostrets de les arques públiques en casos de corrupció

A més, tramita la recuperació de 4 milions més desapareguts en les mateixes circumstàncies

El Palau de la Generalitat, al carrer Cavallers de València
El Palau de la Generalitat, al carrer dels Cavallers de València / À Punt NTC

La Generalitat ha recuperat 7,24 milions d’euros i tramita la recuperació de 4 milions més de fons o elements patrimonials que havien sigut indegudament sostrets de les arques públiques en casos de corrupció abans de l’any 2015.

Concretament, l’Oficina de Recuperació d’Actius ha obert 40 expedients per a promoure accions administratives o judicials que permeten recuperar el patrimoni des que es va posar en funcionament, l’any 2015, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres, ha valorat l’important esforç que fa el Consell per a recuperar la major quantitat possible de recursos que foren llevats de la hisenda pública en afers com el cas Cooperació, el cas Emarsa i el cobrament de drets liquidables de les actuacions urbanístiques de Terra Mítica. 

En aquest sentit, Torres ha destacat que el Consell ha treballat des del primer dia per recuperar els recursos públics furtats a la població valenciana en casos de corrupció i per destinar aquests fons a allò que realment s’ha des destinar, que és a serveis públics per a la ciutadania.

Així mateix, ha assenyalat que encara existeixen actuacions de rellevància econòmica pendents per a recuperar 4 milions d’euros més. Concretament s’ha referit a l’existència de 13 immobles, així com de dos apartaments a Miami que estan en procés de subhasta, pertanyents als condemnats pel cas Cooperació.

A través de la representació jurídica, la Generalitat ha vetlat per una "adequada defensa dels interessos públics" i s'ha personat en casos de "repercussió social i transcendència econòmica, documentant adequadament els perjuís ocasionats a les arques públiques derivats d'actuacions antijurídiques, així com reclamant el cobrament d'actius de la Generalitat que no havien sigut exigits".

També et pot interessar

stats