La Generalitat obrirà una oficina comercial a l'Aràbia Saudí per a atraure inversió d'Orient Mitjà i el sud-est asiàtic

L'Ivace+i amplia la xarxa amb un nou local que se suma als de Dubai i Abu Dhabi per a seduir un mercat que "fins ara estava abandonat"

La consellera Núria Montes, aquest divendres des d'Alacant
La consellera Nuria Montes, aquest divendres des d'Alacant / À Punt NTC

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha avançat que la Generalitat obrirà de manera imminent una oficina de l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) a l'Aràbia Saudí per a atraure inversió i finançament de la zona d'Orient Mitjà i sud-est asiàtic. L'actuació, anunciada des de Fòrum Alacant durant un col·loqui sobre estratègies de política empresarial a la Comunitat Valenciana.

Les futures dependències valencianes al país àrab estan ara mateix en procés de licitació i, juntament amb les que ja té Ivace+i a Dubai i Abu Dhabi, serviran de "porta d'entrada" a Orient Mitjà i el sud-est d'Àsia, zones que "fins ara estaven molt abandonades". La intenció del govern valencià és potenciar-les a partir d'ara. "La nova oficina a l'Aràbia Saudí serà un altre dels focus d'atracció d'aquesta inversió, juntament amb les que ja tenim als Emirats Àrabs. Obrim la porta precisament a aquest mercat que, fins ara, no estava gens treballat", ha sostingut la consellera.

Fa unes setmanes, Montes va viatjar als Emirats Àrabs per a acompanyar una vintena d'empreses agroalimentàries a la fira Gulfood. Des d'allà va avançar la intenció de la Generalitat d'iniciar una estratègia de promoció turística i comercial de la Comunitat Valenciana per a atraure visitants i inversió tant d'Aràbia com del sud-est asiàtic. També hi ha interés a tindre un enllaç directe amb l'aeroport de Dubai, el primer del món a escala internacional. "Hem pogut visualitzar com precisament la porta d'Orient Mitjà i la porta del sud-est asiàtic és ara mateix un dels focus d'atracció, de finançament i d'inversió", ha insistit qui va ser secretària general d'Hosbec abans d'entrar en el govern valencià.

D'altra banda, Montes ha valorat la integració de l'antic Ivace amb l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) en el nou Ivace+i, amb la qual cosa considera que s'ha aconseguit una "coordinació" entre entitats abans "descoordinades" i que funcionaven com a "compartiments estancs".

Pel que fa a la indústria i a l'objectiu que assolisca el 20% del PIB, ha admés que és "tremendament ambiciós", però ha sostingut igualment que s'intentaran "aproximar tot el possible". Per a això, ha posat l'accent en la importància d'"escoltar els sectors" amb la creació de les taules sectorials, així com a crear un "marc fiscal molt més atractiu", entre d'altres. "No es demonitzarà cap sector, tots són fonamentals i igual de necessaris", ha ressaltat, en referència als tradicionals i als emergents, que són "molt potents".

També et pot interessar

stats