La Generalitat marca preus de referència de lloguer en 51 zones de la Comunitat Valenciana

L'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana pretén evitar una bambolla de lloguer, i bonificarà els propietaris que s'ajusten als preus mitjans.

Habitatges en lloguer en una imatge d'arxiu.
Habitatges en lloguer en una imatge d'arxiu. / Efe

L'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana ha abordat en la primera sessió de treball la proposta de la Generalitat per a crear un índex de preus de referència del lloguer, un mecanisme de "prevenció davant de la bambolla del lloguer". Per això s'han delimitat les 51 zones de mercat "en tensió", així com els preus màxims de referència que estaran subjectes a les bonificacions fiscals.

D'aquesta manera, aquells propietaris que tinguen els habitatges en aquestes zones i s'acullen als preus marcats podran deduir-se fins a un 5% del tram autonòmic de l'IRPF, amb un màxim de 3.000 euros anuals.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha ressaltat que l'objectiu és "incentivar la utilització de l'índex de preus de referència amb la finalitat d'evitar pujades abusives dels lloguers i millorar les condicions d'accés a l'habitatge de lloguer en zones que tenen un mercat “en tensió".

No obstant això, aquesta mesura depén del Ministeri de Foment, ja que ha de fer les modificacions legislatives corresponents per a fer vinculant aquest índex. La Conselleria ja ha sol·licitat en diverses ocasions que el govern central actue en aquest afer.

També et pot interessar

stats